ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ IELTS!

Το IELTS είναι πιστοποίηση γνώσεων της Αγγλικής γλώσσας με διάρκεια 2 χρόνων. Η πιστοποίηση είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται για μεταπτυχιακές σπουδές (Academic Module) ή μετοίκηση σε αγγλόφωνες χώρες  (General Module).

Η ΕΞΕΤΑΣΗ

Η εξέταση του IELTS στην Ελλάδα γίνεται 2 φορές κάθε μήνα στην Αθήνα και κάποιες μέρες τον χρόνο σε άλλες πόλεις. Ο επίσημος φορέας της εξέτασης στην Ελλάδα είναι το Βρετανικό Συμβούλιο που έχει και την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων.

Η γραπτή εξέταση είναι συνήθως Σάββατο και έχει διάρκεια 2:40 ώρες ενώ τα προφορικά έχουν διάρκεια 14 λεπτά.   Η ημέρα της προφορικής εξέτασης για την Αθήνα γίνεται από μια εβδομάδα πριν μέχρι και μια ημέρα μετά τα γραπτά.  Για τις εξετάσεις εκτός Αθήνας, τα προφορικά είναι συνήθως το απόγευμα της ίδιας μέρας ή την επόμενη μέρα το πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα της εξέτασης: http://www.britishcouncil.gr/exam/cambridge/what-expect

Τα αποτελέσματα βγαίνουν 13 ημερολογιακές μέρες μετά την ημερομηνία εξέτασης.

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Το IELTS αποτελείται από 4 μέρη:

1) ακουστική κατανόηση, 2) κατανόηση κειμένων, 3) δύο γραπτά κείμενα και  4) προφορική εξέταση.

Paper Content Time
Listening

(Ακουστική κατανόηση)

40 ερωτήσεις Περίπου 30 λεπτά
(10 λεπτά χρόνος μεταφοράς απαντήσεων)
Reading

(Κατανόηση Κειμένου)

40 ερωτήσεις 60 λεπτά
Writing

(Γραπτά κείμενα)

2 κείμενα 60 λεπτά
Speaking

(Προφορική εξέταση)

3 μέρη 11–14 λεπτά

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κάθε μέρος βαθμολογείται ξεχωριστά από 0 – 9. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ο μέσος όρος των τεσσάρων βαθμολογιών που θα πάρει ο σπουδαστής από την κάθε ενότητα.

Ενδεικτικά τα μέρη του Listening και του Reading βαθμολογούνται ως εξής:

Band Score

9.0

8.5

8.0

7.5

7.0

6.5

6.0

5.5

5.0

Raw score

39 – 40

37 – 38

35 – 36

32 – 34

30 – 31

26 – 29

23 – 25

18 – 22

16 – 17

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχει αποτυχία στην εξέταση αυτή καθώς η βαθμολογία είναι από 0-9. Ενδεικτικά μια βαθμολογία 5.5-6.5 ανταποκρίνεται σε γνώσεις επιπέδου Β2 (Lower).Ενώ η βαθμολογία 8.5-9 είναι επιπέδου C2 (Proficiency).

Ο παρακάτω πίνακας συνδέει τις βαθμολογίες του IELTS με άλλες γνωστές εξετάσεις καθώς και με το ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα βαθμολόγησης και έχει διαμορφωθεί με βάση τις επίσημες σελίδες των φορέων και οργανισμών:

Αντιστοιχίες του IELTS με το Common European Framework of Reference

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ

University of Cambridge Exams

IELTS

TOEFL(IBT)

Common European Framework

CPE Certificate of Proficiency in English

8.5 – 9

88-120

C2

CAE Certificate in Advanced English

7 -8

70-88

C1

FCE First Certificate in Englihs

5.5 -6.5

50-70

B2

PET Preliminary English Test

4.0 -5.0

10-50

B1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η υψηλότερη βαθμολογία που ζητείται στον κόσμο είναι 8.5 από το πανεπιστήμιο COLUMBIA της Νέας Υόρκης για όσους θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην δημοσιογραφία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η υψηλότερη βαθμολογία είναι 8 από το πανεπιστήμιο WARWICK για μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing. Άλλες ενδεικτικές βαθμολογίες είναι:

University Minimum IELTS score
Oxford University 7.0
London School of Economics 7.0/7.5
University of Edinburgh 7.0
Cambridge University 7.0
Glasgow University  7.0
University College London 6.5/7.0/7.5
Imperial College London 6.5 / 7.0
Exeter University 6.5
Liverpool University 6.0
Birmingham University 6.5
Essex University 5.5
Cranfield University 6.5/7.0

Links to University sites with sample IELTS requirements.

516 σκέψεις σχετικά με το “ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ IELTS!

 1. Καλησπέρα σας.
  Η ισχύς των 2 ετών αφορά και στον ελληνικό τομέα και στο εξωτεριό;
  πχ. Κάποιος που προσκομίσει στο ΑΣΕΠ πιστοποίηση IELTS πέραν των 2 τελευταίων ετών, προσμετράται στα μόριά του, ή είναι σα να μην έχει καταθέσει τίποτα;

  • Καλημέρα Αλεξία,
   πολύ καλή ερώτηση για την Ελλάδα καθώς το ΑΣΕΠ δεν διευκρινίζει εάν χρειάζεται πρόσφατη πιστοποίηση για το IELTS.

   Καθώς όμως δέχεται όλα τα άλλα πιστοποιητικά (Michigan, Cambridge, ESB κλπ) χωρίς χρονικό όριο, τότε μπορούμε να καταθέσουμε τον βαθμό του IELTS άσχετα με το πότε δώσαμε τις εξετάσεις. Λογικά δεν μπορούν να απορρίψουν ένα πιστοποιητικό ως εκπρόθεσμο ενώ δέχονται όλα τα άλλα χωρίς ημερομηνία.
   Να έχεις όμως υπόψη σου ότι το Βρετανικό Συμβούλιο δεν εκδίδει αποτελέσματα IELTS εάν έχουν περάσει 2 χρόνια από την εξέταση. Θα πρέπει δηλαδή θα κρατήσεις και να χρησιμοποιείς το αρχικό χαρτί με το αποτέλεσμά σου.
   Για το εξωτερικό (και ίσως για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα) θα πρέπει να έχεις προσφατη πιστοποίηση.

   Καλή επιτυχία!

   • Καλησπέρα,

    σε συνέχεια της τελευταίας σας απάντησης είναι κατανοητό ότι επειδή το Βρετανικό Συμβούλιο δεν εκδίδει αποτελεσματα IELTS μετά τα 2 χρονια θα πρέπει να έχουμε εμείς το επίσημο χαρτι. Αν λοιπόν σας προσκομίσω το IELTS θα μπορέσετε παρ’όλα’αυτά να μου το επικυρώσετε; Ρωτάω γιατί σε δημόσιο φορέα που θέλω να εργαστώ δεν είπαν κάτι για τα 2 χρόνια απλά το θέλουν επικυρωμένο.

    Ευχαριστώ.

 2. Ένας φίλος μου που μένει στο Πακιστάν, έδωσε το Ielts και έγραψε 5 bands. Θέλει να πάει κάπου και για εργασία αλλά και για σπουδές. Τι θα του προτείνατε;; Να έρθει Ελλάδα θα ήταν καλή ιδέα;

   • Γεια σας,
    Να έρθει στην Ελλάδα για σπουδές και εργασία. Μέσω του ielts γιατί έχει δώσει.

   • Για να δουλέψει στην Ελλάδα θα χρειαστεί να ξέρει Ελληνικά. Το IELTS είναι πιστοποίηση για την Αγγλική γλώσσα. Δεν μπορώ να σας δώσω συμβουλή γιατί θα πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει.

 3. Καλησπέρα σας,

  Τον Ιουνιο τελειωνω σχολη ψυχολογιας σε ιδιωτικο κολλεγιο της Αθηνας η οποια συνεργαζεται με βρετανικο πανεπιστημιο, ουσιαστικα δηλαδη το πυχιο μου ειναι ισοτιμο του αντιστοιχου βρετανικου τιτλου σπουδων.
  Επειδη θελω να συνεχισω για μεταπτυχιακα στη Μ.Βρετανια, θα πρεπει να δωσω IELTS η το οτι εχω τελειωσει αγγλοφωνη σχολη ειναι αρκετο? Ηδη ειμαι κατοχος του IELTS με 7.5 εδω και τρια χρονια .

  Ευχαριστω πολυ!

  • Καλημέρα Εύη,
   για να είσαι σίγουρη καλό είναι να έχεις IELTS. Όμως εάν θέλεις να το αποφύγεις τότε επικοινώνησε με τα πανεπιστήμια που θα κάνεις τις αιτήσεις σου και θα σου πουν.
   Καλή επιτυχία!

  • Γεια σου Ελένη,
   ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι μετά την πάροδο των 2 ετών τα αποτελέσματα σου (καθώς και τα ίδια τα χαρτιά που έγραψες) διαγράφονται απο το σύστημα του Βρετανικού Συμβουλίου και δεν μπορείς να ζητήσεις επανέκδοση του βαθμού για οποιαδήποτε χρήση.
   Το χρειάζεσαι για την Ελλάδα ή το εξωτερικό;

 4. Καλημέρα!
  Πήρα σήμερα τα αποτελέσματα μου στο ielts academic: listening 6,5 , reading 7,5 , speaking 6,5 , writing 6 και overall 6,5. Ο γενικός βαθμός που ήθελα ήταν 7.0 και τον χάνω για ελάχιστα. Θεωρείτε πως αξίζει να κάνω μια αίτηση αναβαθμολόγησης; κι αν ναι σε ποιο part σε όλα ή μόνο στο writing που πιστεύω πως έχω αδικηθεί;
  Ευχαριστώ πολύ!

 5. Γειά σας. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να βελτιώσει το βαθμό του μετά από πόσο καιρό έχει δικαίωμα να ξαναδώσει για ielts academic; Μπορεί άμεσα;;

 6. Γεια σας!Εδωσα στις 6 Μαιου για το ΙΕLTS ACADEMIC και ενω τα αποτελεσματα μου επρεπε να ειναι ορατα επειτα απο 13 μερες μετα την εξεταση , μου σταλθηκε το εξης email :Strict quality control procedures are in place to protect the integrity and security of the IELTS test. As part of these procedures, test results are routinely analysed by the IELTS Test Partners before they are issued to candidates.

  As a result of these procedures, your test scores for the 06/05/2017 have come under scrutiny and are being investigated. Your results are being withheld while this investigation is being conducted. Please note that all investigations are conducted without prejudice by the IELTS Test Partners.

  The declaration on the IELTS application form that you agreed to includes the following statement: ‘I understand that my results may not be issued 13 days after the test if any of the IELTS Test Partners deem it necessary to review any matter associated with my test’

  Should you wish to offer any information that may support your test performance on 06/05/2017, please send a scanned handwritten statement to us at verification.ielts@idp.com within 14 days of the date of this letter. A template has been provided with this letter for you to use. Your statement must be written in English in your own handwriting and signed by you.
  Εχετε αντιμετωπισει παρομοιες καταστασεις? τι μπορει να σημαινει?
  Επισης αν ξαναδωσω ielts η βαθμολογια του προηγουμενου τεστ ielts καταργείται?
  Σας ευχαριστω.

  • Καλημέρα Ελένη,
   αυτό συνήθως συμβαίνει όταν κάποιες διαδικασίες δεν τηρήθηκαν σωστά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Μπορεί να μην έχει να κάνει με εσένα. Σου προτείνω να συμπληρώσεις την αίτηση και να τους την στείλεις. Μετά θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σου δώσουν πληροφορίες για το πότε θα έχεις τα αποτελέσματά σου. Έδωσες εκτός Βρετανικού;

   • Καλημέρα και ευχαριστω για τις πληροφοριες. Ναι εδωσα με την Peoplecert.

 7. Καλησπερα σας! Ειμαι φοιτητρια νοσηλευτικης, δευτερο χρονο σχολης και εχω αλλα 2 χρονια σπουδων τουλαχιστον. Με ενδιαφερει πολυ το εξωτερικο σαν ιδεα μεταπτυχιακου ή και ακομα καλυτερα με την προοπτικη εργασιας. Εχω το lower Michigan και θα ηθελα να δωσω ielts. Θεωρειτε οτι ειναι νωρις και να περιμενω μηπως εχω προβλημα και πρεπει να το ξανα δωσω; Καλυτερα να εδινα πχ για proficiensy και μετα προς το τελος της σχολης να δωαω ielts?
  Επισης αν δεν εχει καποιος proficiensy αλλα ielts ειναι πιο δυνατο στην εργασια;
  Τελος, η εξεταση στο περας των δυο χρονων ειναη παλι σε ολα τα part του ielts?
  Ευχαριστω εκ των προτερων. Ελπιζω να μην σας κουρασα

  • Γειά σου Ανδριάνα,

   καθώς έχεις άλλα 2 χρόνια σπουδών για να πάρεις πτυχίο καλό είναι να αρχίσεις να βελτιώνεις τα Αγγλικά σου. Το πιο σωστό είναι να ετοιμαστείς για το proficiency και να το δώσεις. Σου προτίνω να επιλέξεις το CPE γιατί είναι το μόνο που είναι πραγματικό επίπεδο C2. Αφού θα έχεις proficiency, όταν έρθει η ώρα να κάνεις τις αιτήσεις σου τότε θα δεις τι βαθμό θα σου ζητήσουν για το IELTS και θα το δώσεις χωρίς να χρειαστείς ειδική προετοιμασία. Όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και οι περισσότερες εταιρίες θέλουν πρόσφατο IELTS, άρα δεν είναι θέμα τι είναι πιο δυνατό, αλλά τι είναι αναγνωρίσιμο και πρόσφατο. (Δηλαδή το IELTS)

   Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή προετοιμασία!

 8. Καλησπέρα,
  Ειμαι φοιτητρια, δεν εχω Καποιο πτυχιο στα αγγλικα αλλα μιλαω σε αρκετα καλο επιπεδο τη γλωσσα καθως εχω παει σε διαφορα εθελοντικα προγραμματα στο εξωτερικο . Θελω να παω στο εξωτερικο του χρονου για το MasTer μου…θα δωσω σιγουρα Ielts αλλα θεωρειτε οτι πρεπει να εχω και καποια αλλη γνωστοποιηση? ( Lower Ktlp). ΓΙατι απ οσο εχω δει μονο Ielts ζητανε και κοιτανε εν τελει.
  Ευχαριστω

  • Καλησπέρα Ελένη,
   δεν χρειάζεσαι κάποια άλλη πιστοποίηση για σπουδές στο εξωτερικό. Το IELTS αναγνωρίζεται απο όλα τα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
   Καλή προετοιμασία!

   • Ευχαριστώ για την απάντηση! Πιστεύεται ότι εκτός από ielts πρέπει να δώσω και lower για να έχω καλύτερο επίπεδο στη γλώσσα ;

   • Η προετοιμασία για το Lower σιγουρα θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις το επίπεδό σου. Θα σου πρότεινα να δώσεις και FCE (Cambridge First Certificate).
    Καλή επιτυχία!

   • Ευχαριστώ πολύ!
    Μια ακόμα ερώτηση!
    Θεωρείται ότι αν έχω μόνο ielts (αλλά έχω κάνει κανονικά προετοιμασία για FCE) θα είμαι κολλημένη στο να κάνω αιτησεος καο για internship στπ εξωτερικό ;
    Το ρωτάω γι να μην μπω στη διαδικασία να δώσω 2 πτυχία λόγω και του κόστους.
    Ευχαριστώ

 9. χαχα φαίνεται διαβάζοντας λίγο τα σχόλια, πως έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα, η κατ’εμε πολύ λάθος νοοτροπία, για να πάρουμε το lower, proficiency, πιο είναι πιο δυνατό και πιο αδύναμο, αναγνωρισμένο και πάει λέγοντας, και δεν κοιτάμε αν πραγματικά μπορούμε να μιλήσουμε άνετα, να γράψουμε ενα e-mail ή ενα essay ανετα, να διαβασουμε ενα αρθρο στα ξενα media ανετα ..

  για μενα οι έλληνες έχουν σχετικά καλό επίπεδο στα αγγλικά, απόρροια όλων των παραπάνω φυσικά, και αυτό που λέω είναι όχι να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα αγγλικά, αλλά θα ήταν πιο αποδοτικά, πιο οικονομικά αλλά και πιο ξεαγχωτικά, να συνεχίσουμε να κάνουμε τα φροντιστηρια κλπ. όχι με σκοπό το χαρτί αλλά με σκοπό τη γνώση…
  και ας μην μου πει κανεις πως με το χαρτί έρχεται και η γνώση γιατί σε πολλά φροντ πια, ο τρόπος διδασκαλίας είναι τέτοιος που το μόνο που σου μένει στο τέλος ειναι το χαρτί. έχουμε γεμίσει με ecpe, msu κλπ.. που είναι σε επίπεδο Β2 και ας λένε C2… ειδικά όταν παίρνεις το πολυπόθητο χαρτί και μετά παρατας την γλώσσα για χρόνια δεν μπορείς να συνενοηθείς ούτε για τα βασικά..

  αυτό ήθελα να πω μόνο που το πρωτοκαταλαβα κατα τη διαρκεια του ερασμους μου όταν σκανδιναβοι-ολλανδοι μιλουσαν απταιστα και δεν ειχαν ιδεα για αυτα τα διπλωματα.. αλλα συνηθιζαν να διαβαζουν λογοτεχνικα βιβλια στα αγγλικα..

  το καλο ειναι πως με το ielts, σιγα-σιγα ολο και περισσοτεροι καταλαβαινουν οτι δεν εχουν κ ιδιαιτερη αξια τα αλλα…
  ισως να εξαιρειται το cpe αλλά και αυτο αν ειναι 10ετιας, δεν σημαινει πολλα…

  • Καπου εχεις δικιο αλλα κ καπου εχεις αδικο. η νοοτροπια κ η αντιληψη, κατ επεκταση, που εχουν οι βορειοι σε σχεση με την αγγλικη γλωσσα εχει κατα πολυ να κανει κ με τη συναφεια της μητρικης τους γλωσσας με την αγγλικη, κατι που τους δινει κ ενα προβαδισμα. Τωρα επειδη το καταλαβαινεις ετσι εσυ, δε μπορεις να ακυρωνεις διαδικασιες κ προσπαθειες παιδιων για το ecpe κ το msu επειδη σου εμαθε καποιος οτι μονο με το cpe γνωριζεις της αγγλικη γλωσσα. Εκτος αν εισαι σε καποιο αρμοδιο φορεα του εξωτερικου κ μπορεις κ οριζεις την επαρκεια κ την γνωση. Ειπες σωστα οτι η σχεση με την αγγλικη γλωσσα, μεσω καθημερινων διαδικασιων θα μπορεσει να σου δωσει την ουσιαστικα μεγιστη δυνατη επαφη με αυτη. Οπως τα διαφορα media, η λογοτεχνια κλπ. Δεν εχει σημασια αν διαβαζεις λογοτεχνια στα αγγλικα για να πετυχεις σε καποιο τεστ cpe ή αποφασισες να διαβασεις αφου εχεις μελετησει τοσο ωστε να φτασεις σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο λογου, γραμματικης κ λεξιλογιου και να εξεταστεις για αυτο αλλα και να το πετυχεις εστω στο ελαχιστο. Στο cpe κ στο ecpe κ στο msu αλλα κ σε οποια αντιστοιχα τεστ πρεπει να γνωριζεις καλα τη γραμματικη λεξιλογιο κ να εχεις αντιληψη του προφορικου λογου για να πετυχεις, αφου η επιτυχια ειναι ποσοστοποιημενη. Σημασια εχει να καταλαβει ο καθενας τις απαιτησεις για την καθημερινη χρηση μιας γλωσσας, οποια κ αν ειναι αυτη κ απο κει κ περα εχει να κανει καθαρα με την προσπαθεια του καθενα. Ολα τα υπολοιπα φορουν τον ΑΣΕΠ.

 10. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη χρονική ισχύ του πτυχίου. Είμαι δημόσιος υπάλληλος και θα ήθελα να υπάρχει στα προσόντα μου πιστοποίηση γλωσσομάθειας Αγγλικών επίπεδου C2. Εφόσον πετύχω τη βάση 7,5 που απαιτείται, θα πιστοποιούμαι για το δημόσιο μόνο για 2 χρονιά ή χωρίς χρονικό περιθώριο?
  Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

  • Καλησπέρα Θάνο,
   το ΑΣΕΠ δεν αναφέρει εάν θέλει πρόσφατο αποτέλεσμα σε κανένα απο τα πτυχία και διπλώματα που αναγνωρίζει. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι για χρήση στο Ελληνικό Δημόσιο το IELTS δεν χρειάζεται να το έχεις δώσει τα τελευταία 2 χρόνια. Πρόσεχε μόνο στο βαθμό που θέλεις γιατί από 25-2-2016 έχει αλλάξει η αντιστοιχία για το επίπεδο C2 και είναι από 8.5 εως 9.

   «INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 8,5 και άνω .»

   Καλή επιτυχία!

   • Σιγουρα ειναι 8,5? Γιατι βρηκα το εν λογω αρθρο στο διαδίκτυο και γραφει 7,5 και ανω!

   • Γεια σου Αντώνη,
    οι καινούριες αντιστοιχίες του ΑΣΕΠ αναγνωρίζουν απο 8.5 και πάνω ως επίπεδο C2. Δεν αναφέρει πουθενά στην εφημερίδα της Κυβέρνησης εάν εννοεί το Academic η το General.

 11. Καλημέρα.
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω έχω αποκτήσει το lower(edexcel) αρκετά χρόνια πριν( περίπου 2010) και τα αγγλικά μου είναι σε μέτρια κατάσταση. Μπορείτε να μου πείτε πόσο καιρό πιστεύετε ότι χρειάζεται για να καταφέρω με εντατικά μαθήματα να έχω βαθμό στο IELTS 6.5+ ? Θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω κάποια μαθήματα γενικού περιεχομένου πιο πριν?

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Καλημέρα Ευγενία,
   νομίζω ότι το πιο σίγουρο θα είναι να κάνεις 8 μήνες προετοιμασία γενικού περιεχομένου (π.χ. Proficiency) ώστε να βελτιώσεις το επίπεδό σου και μετά ένα μήνα προετοιμασία για το IELTS.

   Καλή προετοιμασία!

 12. Καλησπέρα έχω το ακαδημαϊκό IELTS από βρετανικό συμβούλιο βαθμολογία 6 (είμαι δυσλεκτικός και πάτωσα στο writing). Έχουν περάσει τα 2 χρόνια αλλά διαβάζοντας στα σχόλια πιο κάτω είδα οτι δεν υπάρχει κόλλημα αρκεί να υπάρχει το αρχικό (το έχω).
  Στην μπροστινή σελίδα του IELTS υπάρχουν όλα τα στοιχεία με το αποτέλεσμα, σφραγίδες, κτλ και από πίσω απλές οδηγίες σαν πίνακας, πχ το 6 είναι καλό, 7 είναι πολύ καλό.. κτλ.. Και οι 2 σελίδες πρέπει να μεταφραστούν?? Το ρωτώ γιατί η πίσω πλευρά του πιστοποιητικού δεν είναι χρήσιμη και ο δικηγόρος υπέρ-διπλασιάζει το κόστος εαν μεταφράσω το αχρείαστο κομμάτι (και δεν είναι λίγα.. κοντά 70 ευρώ).

  γνωριζει καποιος?

  (Πάντως ζούσα Αγγλία και δούλευα εχω και national insurance number… αλλά πως τα αποδεικνύεις αυτά… )

  • Γεια σου Γιώργο,
   σωστά για το ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται πρόσφατο πιστοποιητικό καθώς δεν αναφέρει κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση του. Εάν θέλεις να μεταφράσεις το αποτέλεσμα σου καλό είναι να μεταφράσεις το χαρτί ολόκληρο. Δεν είναι όμως σίγουρο εάν θέλουν μετάφραση. Θα πρέπει να το ρωτήσεις πριν πληρώσεις για κάτι τέτοιο.
   Καλή επιτυχία!

 13. Γεια σας,
  Ένας φίλος μου θέλει να κάνει διδακτορικό και του ζητούν επίπεδο αγγλικών C1 ή C2. Ποιο είναι το αντίστοιχο πτυχίο ielts που πρέπει να δώσει και ποια είναι η αντίστοιχη βαθμολογία που πρέπει να πετύχει για αυτά τα επίπεδα; Και επίσης, είδα ότι το ielts έχει ισχύ για 2 χρόνια αλλά το διδακτορικό του θα έχει διάρκεια 4 χρόνια. Οπότε θα πάψει να έχει ισχύ μέσα στη διάρκεια φοίτησής του;

  • Γειά σου Μυρτώ,

   σε ποιά χώρα θέλει να κάνει διδακτορικό ο φίλος σου? Εάν είναι σε Αγγλόφωνη θα πρέπει να του πουν ακριβώς τον βαθμό του IELTS που θέλουν. Εάν είναι στην Ελλάδα τότε δες τις αντιστοιχίες του ΑΣΕΠ.
   Μετά τα 2 χρόνια δεν επανεκδίδεται ο βαθμός της εξέτασης. Το IELTS θα το χρειαστεί για να μπει στο πρόγραμμα όχι για να πάρει το πτυχίο του.

   Στη διάθεσή σου για ο,τιδήποτε χρειαστείς!

 14. Καλησπερα σας! Προσφατα εδωσα για το πτυχιο ielts κι πετυχα το βαθμο 5.5. Αυτος ο βαθμος αναγνωριζεται απο τον ΑΣΕΠ? Εχω την εντυπωση οτι απο 4.5 κι πανω μπορεις να καταθεσεις! Επισης θα ηθελα να μου πειτε εαν ειναι αναγκαια η μεταφραση η επικυρωση του εν λογω πτυχιου για τον ΑΣΕΠ.. κι εαν μπορειτε να τη κανετε κι εσεις κι με ποιο κοστος! Ευχαριστω!

  • Γεια σου Chris,

   το ΑΣΕΠ αναγνωρίζει το IELTS με βαθμό 5.5 ως επίπεδο Β2. Δεν χρειάζεται να μεταφράσεις το έγγραφο εκτός εάν σου ζητηθεί. Η μετάφραση και επικύρωση γίνεται απο το Βρετανικό Συμβούλιο. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.britishcouncil.gr/study-uk/translation-verification

   Καλή επιτυχία με τις αιτήσεις σου!

   • Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας, το εκτιμω ιδιαιτερα. Επειδη υπαρχει στη πισω ακρη του μυαλου μου το εξωτερικο (γι’ αυτο κι εδωσα το ielts) ισως χρειασθει να πετυχω ενα πιο υψηλο σκορ! Σιγουρα θα σας προτιμησω ως Πειραιωτης κι κακως δεν ηρθα σε εσας απο την αρχη! Ειμαι σιγουρος οτι θα τα ειχα παει ακομη καλυτερα 🙂

    Κι παλι ευχαριστω!!!

 15. Καλησπέρα, θέλω να επαναλάβω τις εξετάσεις στο IELTS γιατί στο μέσω όρο πήρα 6,5 αλλά με έριξε πολύ το writting οπού πείρα 5, θα είθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που η επόμενη βαθμολογία θα είναι μικρότερη από την πρώτη πια είναι αυτή που μετράει; η καλύτερη ή η τελευταία; ευχαριστώ.

  Μιχάλης.

  • Γειά σου Μιχάλη,
   η βαθμολογία της κάθε εξέτασης είναι ξεχωριστή. Άρα εάν ξαναδώσεις και πάρεις μικρότερο βαθμό απο το 6.5 τότε να στείλεις τα αποτελέσματα που θεωρείς εσύ ότι θα βοηθήσουν περισσότερο την αίτησή σου (δλδ την μεγαλύτερη βαθμολογία). Εάν όμως είχες ζητήσει να πάει ο βαθμός κατευθείαν στο πανεπιστήμιο τότε λογικά θα μετρήσει η καλυτερη απόδοση. Σου προτίνουμε όμως να κάνεις μαθήματα πριν ξαναδώσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα βελτιώσεις το writing σου.
   Καλή επιτυχία!

 16. Καλησπερα αμα εχω χασει το πτυχιο μου μπορω να ξανα παρω το πρωτοτυπο;και αν ναι η ολη διαδικασια ποσο κοστιζει και ποσο χρονο χρειαζεται για να παρω το πτυχιο;

 17. Καλησπέρα,
  Πρόκειται να δώσω το IELTS σε μερικές μέρες και θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε αν οι εξεταστές στο Speaking Test είναι Έλληνες ή Ξένοι;
  Ευχαριστώ

 18. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν για την εύρεση εργασίας, όλες οι εταιρίες στην Ευρώπη ζητούν ielts η αν αυτό συμβαίνει μόνο στην Αγγλία.

  • Καλημέρα Αθηνά,

   καλή ερώτηση γιατί υπάρχει μεγάλη σύχγυση με όλα τα πτυχία και πιστοποιητικά που υπάρχουν.
   Σίγουρα το IELTS είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και θα σου παρέχει μια σιγουριά όταν θα στείλεις το βιογραφικό σου. Εάν όμωε έχεις άλλο δίπλωμα και δεν θέλεις να δώσεις ξανά εξετάσεις, τότε σου προτείνω να αναφέρεις το τίτλο μαζί με το γλωσσικό επίπεδο. Π.χ. English: MSU CELP (C2 Level)

   Καλή επιτυχία!

 19. Καλησπέρα, έχω το πτυχιο ECPE και γνωρίζω παρα πολύ καλά αγγλικά. Επιθυμω να δωσω το IELTS ACADEMIC. Ποσο χρονικο διαστημα θεωρειτε πως απαιτειται για την προετοιμασια μου; Σκοπευω να δωσω μεταξυ Νοεμβριου-Δεκεμβριου. Ο βαθμος που χρειαζομαι ειναι 6,5 με 5,5 κατωτερο σε καθε τμημα της εξετασης. Θα ήταν καλη ιδεα να αγορασω βιβλια για την προετοιμασια μου ή επαρκεί το online περιεχόμενο που μπορω να βρω;
  Ευχαριστώ.

  • Γεια σου Γιώτα,
   εαν θεωρείς ότι τα Αγγλικά σου είναι σε πολύ καλό επίπεδο (C2), τότε με 2 μήνες σωστής προετοιμασίας δεν θα έχεις πρόβλημα να πάρεις τους βαθμούς που θέλεις (6.5 overall, 5.5 in each part).
   Πριν ξεκινήσεις να κάνεις κάποιο τεστ προσομοιώσης για να δεις που χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο.
   Καλή επιτυχία!

 20. Καλημέρα σας,

  Θα ήθελα να ρωτήσω αν αποτύχουμε στην εξέταση ή δεν είναι ο βαθμός που επιθυμούμε θα πρέπει να ξαναπλήρωσουμε τα δίδακτρα της εξέτασης;

  Ευχαριστώ.

 21. Καλησπέρα.εχω ξεκινήσει μαθήματα για επίπεδο c2 αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα δώσω για proficiency ή για IELTS. Εγώ θέλω να έχω ένα πτυχίο που να αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και για σπουδές αλλά κυρίως για καριέρα. Το ielts θα με καλύπτει;
  Ευχαριστώ!

 22. Είμαι μαθήτρια 3ης Λυκείου και σκέφτομαι να πάω για σπουδές σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο τουριστικών επαγγελμάτων. Έχω πάρει το esb lower (b2) και η σχολη που θέλω να πάω θέλει τίτλο αγγλικής γλώσσας IELTS. Μπορώ εγώ τώρα να πάω να κανω φροντιστήριο και κατευθείαν να δώσω IELTS για να περασω;

 23. Γειά σας! Είμαι κάτοχος ECPE Proficiency Michigan και CPE Cambridge από το 2011 αν θέλω να κανω αίτηση για μεταπτυχιακο σε βρετανικό πανεπιστημιο τώρα χρειαζομαι και IELTS?

 24. Γεια σας, δίνω σε λίγες μέρες academic IELTS και πρέπει να πιάσω 6.5 γιατί αυτό ζητάει το πανεπιστήμιο στο οποίο θέλω να κάνω το μάστερ μου. Έχω κάνει πολλά τεστ που έχω βρει ονλαιν και κάποια ήταν αυτής της χρονιάς όσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Ήταν πολύ απαιτητικα σε σχέση με άλλα που έκανα . Γνωρίζετε αν έχει αλλάξει το επίπεδο δυσκολίας όπως επίσης εάν τα θέματα είναι όλα σε κάθε εξέταση σε όλες τις χώρες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθει αρκετά. Έκανα έξι μήνες Εράσμους και μόλις επέστρεψα..είχα πολύ πρόσφατα επαφή καθημερινή με την γλώσσα και μου κάνει τρομερή εντύπωση πόσο απαιτητικά ήταν τα τελευταία τεστ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Καλησπέρα Μαίρη,

   τα θεματα ειναι τα ίδια σε δυσκολία τα τελευταία 10 χρόνια. Όλα τα θέματα είναι ίδιας δυσκολίας ανα τον κόσμο. Το IELTS Academic θέλει συγκεκριμένη προετοιμασία απο εμπειρο καθηγητή/τρια. Εάν δεν πιάσεις το βαθμό που χρειάζεσαι σου προτείνω να κάνεις μαθήματα πριν ξαναπροσπαθήσεις.

   Καλή επιτυχία!

 25. Καλησπέρα σας!
  Ο πατέρας μου τον Νοέμβριο θα γίνει μόνιμος κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήθελα να σας ρωτήσω επειδή θέλω να σπουδασω εξωτερικό εαν επηρεάζει αυτό το IELTS, εννοώ εάν δεν είναι υποχρεωτικό να το δώσω για να περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

  • Καλησπερα Νικη,
   η αναγκη για αποδεικτικο επαρκειας στα Αγγλικα δεν ειναι συνδεδεμενο με το residency status σας. Ο μονος λογος που δεν θα ηταν αναγκαιο ειναι εαν το απολυτηριο σχολειου ή/και το πανεπιστημιο αποφοιτησης ειναι Αγγλοφωνα.
   Καλη επιτυχια!

   • Ευχαριστώ πολύ! Άλλη μια ερώτηση θέλω να σας κάνω… Έχω επίπεδο αγγλικών Lower, πιστεύετε 4 μήνες προετοιμασίας αρκούν για τον βαθμό 7 στο IELTS; Επίσης, τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με δυσλεξία υπάρχει κάτι διαφορετικό στην διαδικασία του IELTS; Δυστυχώς, είναι μια διαδικασία που με αγχώνει και πιστεύω πως το άγχος θα είναι ένας απο τους παράγοντες που δεν θα επιτύχω. Θα προσπαθήσω να καταβάλλω όσο προσπάθεια μπορώ και αρμόζει…=/

   • Το 7 ειναι επιπεδο Cambridge C1. Νομιζω οτι θα πρέπει να κάνεις κάποιο τεστ κατάταξης με την καθηγητρια/καθηγητη της επιλογής σου ώστε να δεις εαν το 7 ειναι εφικτο σε 4 μήνες προετοιμασίας.
    Όταν γραφτείς για την εξέταση θα πρέπει να ενημερώσεις το Βρεταννικο Συμβούλιο και να προσκομίσεις το πιστοποιητικό δυσλεξίας ώστε να σου δωθεί παραπάνω ώρα σε κάποια κομμάτια της εξέτασης.
    Καλή επιτυχία!

 26. Γεια σας
  Ο γιος μου πηγαίνει α λυκείου και είναι κάτοχος b2 nocn . Φέτος άρχισε να κάνει ομαδικά μαθήματα για να δώσει το c2 esb .αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάει ιατρική σε κάποια σχολή του εξωτερικού όπου ζητάνε ielts 6,5 και πολλοί μας λένε ότι καθώς έχει πίεση χρόνου γιατί κάνει ταυτόχρονα και δεύτερη γλώσσα (στην οποία θα δώσει το β2 τον νοεμβριο ) να σταματήσει το φροντιστήριο και όταν χρειαστεί μετά τις πανελλαδικές να δώσει το ielts που ούτως ή αλλιώς θα χρειαστεί τότε και να μην ταλαιπωρείται από τώρα .πιστευετε ότι έτσι είναι το σωστό και ότι θα μπορέσει να πιάσει το επίπεδο και την βαθμολογία που χρειάζεται τότε για την εισαγωγή στο ξένο πανεπιστήμιο ? Σε πόσο χρόν.διαστημα μπορει να γίνε ι αυτό ? Μήπως είναι καλύτερα και για τις σπουδές του να υπάρχει κάποιο καλό επίπεδο στα αγγλικα?
  Συγνώμη αν σας κούρασα
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Καλησπερα Μαρία,
   πολύ σωστές οι ερωτήσεις. Η συμβουλή μου ειναι να συνεχίσει το παιδί Αγγλικά γιατι οι γνώσεις ειναι πολύ σημαντικό να αποκτηθούν απο τώρα. Αρα δίνει τώρα το πτυχίο για το οποίο προετοιμάζεται και μετά τις Πανελλήνιες αρχίζει προετοιμασία για IELTS. Τότε θα ξέρει και τους βαθμούς που θα θέλει το πανεπιστήμιο.
   Καλή επιτυχία!

 27. Γεια σας, ονομάζομαι Μαύρα και βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Είμαι τεταρτοετής φοιτήτρια και λογικά φέτος παίρνω πτυχίο. Ωστόσο σκέφτομαι του χρόνου να δουλέψω στον τομέα μου και εντός Ελλάδος και ύστερα θα με ενδιέφερε ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Έχω πτυχίο Β2 στα αγγλικά και επειδή θα ήθελα ακόμη ένα πτυχίο σκέφτομαι να δώσω το IELTS. Πιστεύετε αξίζει να το δώσω φέτος ή να περιμένω να βρω το μεταπτυχιακό μου; Και εκτός αυτού, αναγνωρίζεται στην Ελλάδα είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα; Ή θα πρέπει να έχω proficiency για την Ελλάδα;

  • Καλησπερα Μαύρα,
   καθώς το IELTS έχει ισχύ 2 ετών θα σε συμβούλευα να διαλέξεις πρώτα το μεταπτυχιακό σου ώστε να ξέρεις και τι βαθμους θα σου ζητησουν. Σίγουρα όμως θα πρεπει να βελτιώσεις το επιπεδό σου απο Β2 σε C1 ή C2.
   Στην Ελλαδα το IELTS αναγνωρίζεται μέχρι επιπεδο C1 αλλά δεν ξέρω εαν χρειάζεται να το επικαιροποιείς κάθε 2 χρόνια.

 28. Καλησπερα σας
  Έδωσα IELTS και πήρα 7,5 , θα ξαναδωσω για βελτίωση βαθμού. Αν τη δεύτερη φορά γράψω πιο χαμηλά πχ 7, ποιο από τα δυο θα ισχύει; Το ένα ακυρώνει το άλλο ;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Καλημερα Μαριαννα,
   εαν ξαναδωσεις εξεταση και παρει χαμηλοτερο βαθμο τοτε να χρησιμοποιήσεις τα αποτελεσματα της πρωτης εξετασης για τις αιτησεις σου. Δλδ να μην ζητησεις να πανε οι βαθμοι στα πανεπιστημια κατευθειαν. Η αλλη επιλογη ειναι να ζητησεις επαναβαθμολογιση [EOR] εαν παρεις χαμηλοτερη βαθμολογια σε καποιο κομματι τοτε δεν αλλαζει η βαθμολογια σου. Ομως εαν παρεις καλυτερο βαθμο τοτε θα σου στειλουν καινουριο αποτελεσμα που θα αναιρει το προηγουμενο.
   Ελπίζω να σε βοήθησα.
   Καλη επιτυχία!

   • Σας υπερευχαριστω !
    Δυστυχώς για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερα να παρευρεθώ στη δεύτερη εξεταση. Συνεπώς ισχύει κανονικά η πρώτη που έδωσα έτσι;

   • Καλησπέρα σας, έδωσα IELTS το Γενάρη και ετοιμάζομαι να στείλω αιτησεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό. Χρειάζεται το IELTS επικύρωση από το βρετανικό συμβούλιο ;;
    Σας ευχαριστώ

   • εαν δεν ειχατε στειλει τα αποτελεσματα κατευθειαν στα πανεπιστημια μετα την εξεταση καλο ειναι να επικοινωνησετε με το Βρετανικο για να δειτε εαν χρειάζεται να επικυρωσετε τη βαθμολογια ή εαν μπορειτε να στειλετε σκαναρισμενο απλο αντιγραφο.
    Καλη επιτυχια!

 29. Καλησπέρα! Είδα παλαιότερα σχόλια και συμπεραίνω ότι ο ΑΣΕΠ λογικά αναγνωρίζει τόσο το ACADEMIC όσο και το GENERAL TRAINING από τη στιγμή που δεν κατηγοριοποιεί στις προκηρύξεις του το πτυχίο.. Έχω το GENERAL TRAINING και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει διαφοροποιηθεί κάτι σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s